Термобілизна

Термобілизна

Термобілизна або функціональну нижню білизну створено так, щоб зберегти тепло тіла та (або) дозволити зайвої вологи (поту) виходити назовні. При цьому, матеріал використовується при виробництві термобілизни відносно легкий і теплозбереження відповідає 2 - 3 верствам звичайної тканини. Такі характеристики роблять таку білизну не замінну для занять спортом (особливо на вулиці), активного відпочинку, полювання та риболовлі, а також може використовуватися для звичайної, повсякденної носки.




При виготовленні термобілизни використовуються як натуральні, так і синтетичні матеріали



СИНТЕТИЧНІ МАТЕРІАЛИ

Поліестер, поліпропілен - такі тканини використовуються частіше в спортивних цілях, так як вони краще відводять вологу від тіла.

Функціональна білизна



НАТУРАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Вовна, бавовна, а також їх поєднання з синтетичними - такі тканини більш комфортні та краще підходять для повсякденного носіння.

Термобілизна



Види, властивості та характеристики термобілизни



ВОЛОГОВІДВОДНЯ ТЕРМОБІЛИЗНА

Така термобілизна (функціональна) розрахована для інтенсивних фізичних навантажень. Виготовляється з синтетичних матеріалів і здатна виводити зайву вологу від тіла. Функціонує за рахунок різниці температури повітря між тканиною і тілом та температурою зовнішнього середовища. Така різниця в температурі утворює підвищений тиск і тепле повітря з частинками вологи (поту) виходить з тканини назовні. При цьому, синтетична тканина на відміну від натуральної, не вбирає в себе вологу, тим самим потік повітря не сповільнюється, а сама тканина дуже швидко висихає. Водовідштовхувальний процес працює незмінно як в теплу, так і в холодну погоду.
Вологовідводня термобілизна



ТЕПЛОЗБЕРІГАЮЧА ТЕРМОБІЛИЗНА

Така термобілизна розрахована для максимального ефекту зігрівання тіла. Виготовляється як з натуральних так і синтетичних матеріалів. Функціонує за рахунок спеціального об'ємного плетіння тканини, яка може вбирати в себе прошарок повітря. Такий прошарок служить бар'єром між тілом та зовнішнім середовищем. Чим товщий такий шар, тим більше ефект теплозбереження, але і менше циркуляція повітря, що призводить до підвищення потовиділення. І навпаки, чим менше шар тканини, тим більша циркуляція повітря і менший ефект термосбереженія. Для поліпшення ефекту, поверх токої білизни надягають одяг, що захищає від продування.
Теплозберігаюча термобілизна



ТВОЛОГОВІДВОДНЯ + ТЕПЛОЗБЕРІГАЮЧА ТЕРМОБІЛИЗНА

Така гібридна термобілизна розрахована як для зігрівання, так і для водовідштовхувального ефекту. Виготовляється з декількох шарів тканини. Перший шар, який ближче до тіла є водовідштовхувальним, а другий (зовнішній) шар має ефект теплозбереження. За рахунок збільшення або зменшення першого та другого шару, можна регулювати той чи інший результат.
Гібридна термобілизна



Тепер, можна підібрати термобілизну під свої завдання, варто додати, що до термобілизни можна віднести: термомайкі, термопіжами, термошкарпетки, термоколготкі, термоперчатки, термолосіни, термошарфи та інші речі, які одягаються безпосередньо на тіло.

У висновку: бажаємо всім хороших зимових днів та сприятливого активного відпочинку при будь-якій погоді - адже фізичні вправи на відкритому повітрі значно покращують наш обмін речовин. Будьте здорові!

Опубліковано 2017-08-24 Білизна 4718