Як правильно підібрати взуття дитині

Як правильно підібрати взуття дитині

Безпека та зручність малюка - головний критерій при виборі взуття для дитини. Необхідно враховувати індивідуальні особливості дитячої стопи, її скелет утворений хрящами і костеніє тільки до 6 років, тому нога може деформуватися під тривалими навантаженнями.




Стежити за розміром взуття дитини - завдання батьків

Ніжка дитини ще не повністю сформована і в основному складається з хрящової тканини, а жировий шар, який ще зберігається на дитячій стопі, знижує чутливість до болю і навіть якщо взуття тисне дитині, малюк цього не відчуває. Тому взуття дитини не повинна бути маленьким або занадто великим. А так як малюк росте швидко, необхідно кожні 2-3 місяці вимірювати його ніжку.



Швидкість зростання дитячої ніжки

  • в 2-3 роки стопа збільшується приблизно на 2-3 розміри в рік;
  • в 4-6 років стопа збільшується приблизно на 2 розміри в рік;
  • в шкільному віці - на 1-2 розміри в рік.



Вимірюємо довжину стопи

Визначити розмір дитячого взуття



  • Поставте малюка на твердій рівній поверхні на аркуш паперу та обведіть стопу, олівець слід тримати вертикально. Потім, виміряйте відстань від п'яти до кінчика великого пальця обох стоп. Зазвичай вони однакові, але іноді можуть відрізнятися, якщо це так, то орієнтуйтеся на більшому замері.
  • Щоб визначити розмір ніжки малюка до 1 року, можна використовувати мотузку, яку після докладання до ніжки можна виміряти лінійкою.



Підбираємо розмір

Підбираємо розмір

Під час ходьби, стопа малюка трохи набрякає і збільшується в розмірі, так само пальчикам необхідно невеликий простір для руху, тому до отриманої довжині потрібно додати ще 1 см. По-перше, ніжка малюка постійно зростає і їй необхідний запас, а взимку в черевички ви зможете додати теплу устілку або одягнути ще одні шкарпетки, при цьому залишивши трохи порожнього простору для зручності і зігріваючого ефекту.

Не варто купувати взуття з запасом більше 1 см, особливо з супінатором, бо супінатор виявиться не на місці і профілактика плоскостопості надасть зворотний ефект неправильно формуючи стопу. Так само, дитина буде запинатися, падати, що надалі може привести до неправильної ході.

  • НЕ оцінюйте запас на палець т.я. дитина при тиску на п'яту може підігнути пальчики.
  • НЕ приміряйте взуття на сидячу або лежачу дитину тому що під вагою тіла стопа подовжується на 3-6 мм.



Повнота та підйом стопи

При виборі взуття, обов'язково враховуйте повноту та підйом ніжки вашої дитини, щоб з одного боку взування не перетворилося в тренувальний процес для батьків або ж ніжка малюка не підверталася через хитке становище.

Якщо підйом ніжки високий, то бажано наявність регулюючих липучок, застібок або шнурків.

Також, приділяйте уваги моделі в залежності від особливості стопи.




Одягнув і побіг

Взуття має бути зручним та комфортним, а міркування нав'язливих продавців «це ж натуральна шкіра, вона розтягнеться і сяде по нозі» призводить до мозолів і стертою шкірі. Та й на той час поки шкіра сяде, вашому малюкові вже знадобитися розмір більше.




Нехай ваші дітки будуть здоровими і щасливими!

Опубліковано 2016-12-30 автор 3akcii.com.ua Взуття 4458