Взуття з натуральної шкіри проти штучної

Взуття з натуральної шкіри проти штучної

Хочу відразу сказати, що я (автор) прихильник взуття з натуральної шкіри, з цього ця стаття буде викликом штучним матеріалам - чи зможуть вони потягатися з натуральною шкірою.




Давайте відразу дамо деякі визначення:



Натуральна шкіра

Це матеріал, який зроблений з шкури тварин, які мають шкіру різних властивостей в силу різних видів, різного проживання, харчування та інших факторів. Натуральна шкіра індивідуальна за своєю структурою, так як в природі немає однакових тварин.

Взуття з натуральної шкіри



Без сумніву, у взутті з натуральної шкіри ноги почуваються комфортно, таке взуття тягнеться, в ньому створюється правильний мікроклімат, воно практичне та довговічне.

З мінусів можна віднести його вартість і те, що шкіряне взуття не любить сильного намокання, а при активному відпочинку або спортивних заняттях в повністю шкіряного взуття нога може надмірно потіти.




Штучна шкіра

Це полімерний матеріал, який робиться за допомогою нанесення заповнюючого матеріалу на волокнисту основу. Існують різні технології цього з'єднання, а також різні добавки в матеріали, які надають йому ту чи іншу характеристику.

Взуття зі штучної шкіри



Як ми бачимо, все питання якості передається правильному підбору основи, якості наповнювачів та технологічним процесам виробництва. Такий матеріал майже не обмежений в розмаїтті кольорів та текстури, а сучасні технології дозволяють робити штучну шкіру дихаючою, стійкою до води та екстремальних температур.

З мінусів можна віднести те, що якість штучної шкіри важко визначити на око або на дотик. Та й в деяких властивостях в плані комфорту воно поступається натуральній шкірі.




Підсумок

Багато в чому якість матеріалів як натуральних, так і штучних залежить від виробника. Одні компанії замінили натуральну шкіру штучною в наслідок моральних принципів відмовившись від використання шкіри вбитих тварин, вклавши колосальні кошти в розробку гідної альтернативи. Інші пішли на цей крок, щоб знизити собівартість продукції і надати більш бюджетну пропозицію на ринку. Так само є і ті, хто залишається незмінним в своєму підході до виробництва взуття, використовуючи виключно натуральну шкіру.

Вибір - це добре: носіть те, що вам зручно, те, що вам подобається, адже якісне взуття буває як з натуральної шкіри, так і зі штучної.

Опубліковано 2017-09-07 автор 3akcii.com.ua Взуття 3625